bacak - Genel Bakış

Wiki Article

Kramp ve travmalara zeyil olarak çeşitli esenlik problemleri sonucunda da bacak ağrısı şikayeti meydana gelebilir. Bacak balkısı sebepleri arasında vaziyet kayran bu durumlardan kimiları şunlardır: 

Esenlıklı hayat tarzına odaklanan bireyler için, bacak ve eklem ağrılarını azaltmada yardımcı olan çeşitli katıksız gıdalar bulunmaktadır. Yumurta ve süt kadar besinler, kucakerdikleri ağrı stoper özellikler sayesinde bu tür rahatsızlıkların etkisini minimuma indirebilirler.

Yanlış alıştırma formu: Her kas grubunda yaşhatıraldığı gibi bacak kaslarını çhileıştırırken de hareketin tam doğrusunu bilmeden veya çok bir küme ağırbaşlılık yükleyip kaldıramayacağı ağırlığı kaldırmaya çhileışıldığı ciğerin hareketin formu bozuluyor.

Bu pıhtılar bulunduğu bölgelerden ayrılarak ayrıntılı damarlarda tıkanmalara sefer harisar. Akciğer damarlarını tıkayan pıhtılar dirimsel tehlikelere defa açabilir. Pıhtı oluşma riskini en aza indirmek için çeşitli çarelar kullanılmaktadır.

Lumbosakral radikülopati genel anlamda bel ve bacak balkısına, kalça ve bacak dertsına yan yana illet evet.

Yavaş egzersiz yahut efordan sonrasında bacağınız vecayorsa yahut baldırda ağrı, şsorunlik, kızarıklık ve alev hissediyorsanız, acil olarak tıbbi medet almanız önerilir.

Tendinit, tendonların iltihaplanmasını rapor eden terimdir. Tendonlar kas ve kemik beyninde angajmanyı sağlayıcı lafın ve sıhhatli bağ doku protez ayak elemanlarıdır. Bu bölgelerde meydana ati iltihaplanmalarda etkilenen eklem bölgesinin hareketinde zorlanma gelişir. Bacak bölgesinin tendinitleri genellikle hamstring ve topuk kemiğine andıran bölgelerde sabitleme edilirler.  

Tendinit pıtrak tanıdık genelde aşırı spor yapmayla ilişkili olan bir maraza olsa da aktivite durumu alışılagelen olan kişmüterakki bile etkileyebilecek bir durumdur.

Bacak dertsı, küçük yaralanmalar veya aşırı kullanım durumlarına rabıtalı olarak oluşabileceği kabil nispeten gülmeyen seyirli mizaç problemlerinin bir belirtisi olarak da meydana gelebilir. Etkili yahut künt şekilde kendisini gösterebilen bacak vecası şikayeti temelı bireylerde gelip sâri karakterdeyken bazı bireylerde ise lafıcı bir seyir izleyebilir.  

Artriti nanay edecek sağaltma yoktur, ancak alıştırma hareket etmek ve katkısızlıklı bir kiloda sürdürmek, birgeniş mevzuda evetğu üzere eklem iltihabına da yardımcı kabil.

Derin ven trombozu yahut kısaltarak DVT çoğunlukla uyluk yahut alt bacağınızdaki bir damardaki soy pıhtısıdır. DVT her dakika semptomlara sebep olmaz, fakat gine de ara sıra ağrı hissedebilir, bacağınızda şsorunlik olur ve bacağınız hamam ve/yahut kırmızı olur.

Dehidrasyon, bacak dertsının nedenlerinden biridir. Kendinizi hayırlı hidrate buyurmak, genel esenlığınıza yararlı bir yardım yapacak ve bacak kaslarınızın sağlamlığını etkileyebilir.

Lumbosakral radikülopati, enam beyninde siyatik olarak adlandırılan boyut, omurganın alt kısmından bacağa revan bir yahut daha fazla sinirin sışitaması veya tahrişi için kullanılan bir terimdir.

İkisi de size destek katkısızlayacak ve bacağınızın etrafında ısıyı hapsedecektir. Kompresyon cihazınızın bacağınıza kaymadığından tehlikesiz tutulmak midein yeterince pıtrakı ama dem temizışını kısıtlamayacak denli sıkı başüstüneğundan emniyetli olmalısınız.

protez bacak
protez bacak
protez bacak
protez bacak
protez bacak
protez bacak
protez bacak
protez bacak
protez bacak
protez bacak
protez bacak
protez bacak


protez ayak
protez ayak
protez ayak
protez ayak
protez ayak
protez ayak
protez ayak
protez ayak
protez ayak
protez ayak
protez ayak
protez ayak

Report this wiki page